12.10.2016 – 16.10.2016

Mljet, zelena oaza sredi Jadrana, ponuja številne priložnosti za samostojna raziskovanja, za miren počitek ali prijetno druženje. Ena izmed številnih priložnosti za drugačnie počitnice ponuja tudi podvodni svet, ki ga je spričo varovanega narodnega parka, tod v izobilju. Bogat je podvodni živalski svet, vidni so podvodni zidi, grebeni, kanjoni, jame..,Vidni so podvodni ostanki bogate zgodovine, amfore , posode, ostankov ladjevja..

unnamed-2 unnamed unnamed-1 unnamed-1

Mljet ali Melita, kot so ta prečudovit, z zelenjem prekrit otok nekoč imenovali Iliri, z dolgo in razburljivo zgodovino, prepredeno z miti in legendami. Tako je, recimo, mesto Polače v času rimskega imperija bilo pristanišče in prezimovališče za rimske trgovske ladje, ki so se tu, natovorjene z amforami vina in olivnega olja, velikokrat skrivale pred pogostimi napadi gusarjev. In ravno ti napadi Ilirskih gusarjev na rimske trgovske ladje so omogočili, da ima danes Mljet zelo bogato ponudbo podvodnih lokacij, kamor se odpravljajo potapljači, ki bi si pobliže radi ogledali te ostanke.

Če še tega niste doživeli, je te občutke težko opisati. Ko opazuješ nekaj tisoč let stare ostanke amfor je kot bi se sprehajal po muzeju pod vodo. Seveda pa v morju okoli Mljeta niso samo ostanki iz rimskih časov. Zaradi nacionalnega parka je tu zaščiten tudi podvodni svet in ravno zaradi tega lahko tu najdemo zelo veliko različnih živalskih vrst. Težko je opisati, ko lebdiš v morju kot v breztežnostnem stanju, obkrožen z nekaj deset tisoč lesketajočih »gaunov«, ali ko se nežno poigravaš s hobotnico, ki ti brez strahu je iz roke. Z vsakim potopom tu najdeš nekaj čudovitega, edinstvenega, nekaj, kar ti ostane za vedno v spominu.

In tokrat boste to lahko doživeli tudi vi, če se boste odločili in z nami preživeli nekaj nepozabnih dni, saj vas bosta potapljaška inštruktorja Mario, ki ima tu že vrsto let svoj potapljaški center, in slovenski instruktor Miha, popeljala v ta čudoviti svet.

CENA: 249€

VKLJUČENO:

- 5X POLPENZION V HOTELU ODISEJ 3*,
– VSTOPNINA V NACIONALNI PARK
– 7X PREVOZ S HITRIM ČOLNOM NA IZBRANE LOKACIJE
– 7X POTOP (PODVODNI ZIDI, GREBENI, KANJONI, AMFORE),
– SPREMSTVO IZKUŠENEGA DOMAČEGA VODNIKA.

MOŽNO PO DOGOVORU:

- OSNOVNI ALI NADALJEVALNI TEČAJ POTAPLJANJA
– IZPOSOJA OPREME
– POTOP NA POTOPLJENO LADIJO

DOPLAČILA NA OSEBO: 

1/1 SOBA 10€,
TURISTIČNA TAKSA 1,20€ NAD 12 LET,
SOBA BALKON 3€,
SOBA BALKON–MORJE 7€,
PREVOZ 90€,
KOSILO 7€,
DODATNA OSEBA BREZ POTOPOV IN POTAPLJAŠKEGA PROGRAMA 125€ (ZA CELOTEN ARANŽMA),
POTOP NA POTOPLJENO LADIJO 30€

PREVOZ:
90EUR (ODHOD 11.10. ZVEČER).
MIN ŠT. POTNIKOV 6