Potapljaško društvo SVET POTAPLJANJ je bilo ustanovljeno leta 2014 in je organizirano kot športno, turistično društvo z namenom druženja, izobraževanja in usposabljanja mladine in ostalih občanov. Do danes je vzgojilo številne potapljače – športnike različnih starostnih skupin in različnih izobrazbenih struktur, kateri so v ponos društvu, svojemu kraju in skupnostih v katerih delujejo. Društvo deluje na območju občin Celje, Žalec, Šentjur, Laško, Zreče, Vojnik, Slovenjske Konjice, . Člani društva se udeležujejo akcij in tekmovanj po Sloveniji in tudi v tujini.

V društvu posvečamo skrb za redna usposabljanja in treninge svojih članov, še posebej pa posvečajo pozornost mlajšim potapljačem in njihovi potapljaški usposobljenosti. Društvo izvaja stažne potope v domačem bazenu(celjski bazen na Golovcu in letno kopališče v Celju) in v morju, skrbi za družabna srečanja svojih članov in društvenih simpatizerjev. Člani se redno udeležujejo prireditev drugih sorodnih društev, so redni udeleženci in organizatorji ekoloških akcij.

V okviru letnih programov potekajo v društvu dejavnosti kot so osnovni in nadaljevalni potapljaški tečaji, nadgrajevanja potapljaških znanj z tečaji potapljaških specialnosti. Izvajajo se vzgojno izobraževalni seminarji in tečaji v osnovnih in srednjih šolah.

Mladih po letih in po srcu, ki se vključujejo v društvo SVET POTAPLJANJ, je čedalje več.

 ZATO VSI VABLJENI, IZ VAŠEGA V NAŠ SVET

Društvo za vodne in športno turistične dejavnosti SVET POTAPLJANJ,

Krpanova ulica 9, 3000 celje

GSM: +386 40 899 995,

e-pošta: info@svetpotapljanj.si

Predsednik društva: Miha Kovačič

TRR: SI56 1010 0005 3293 832 odprt pri banki KOPER

Matična št društva:  4065786000

Davčna številka društva: 40944662Statut društvaZapisnik ustanovnega zboraUredba o merilih za potapljanjaTabela certificiranj po raz.šolah

PRISTOPNA IZJAVA

Spol

PISNO SOGLASJE ZAKONITEGA ZASTOPNIKA

(za včlanitev otroka starega od 7 do 15 let)

Soglašam da se moj otrok, včlani v Društvo Svet Potapljanj

captcha

Ekipa

Miha Kovačič
Miha Kovačič PADI Instructor:
Vedno se je dobro počutil v vodi, neglede na njeno agregatno stanje. Prve potapljaške korake je naredil po pravilih šole potapljanja CMAS, nadaljnje potapljaško izobraževanje pa je nadaljeval po PADI-jevi šoli. Sledila so leta potapljanja in nabiranja potapljaških izkušenj. S časoma je spoznal, da želi nekaj več, da želi deliti svoje znanje in izkušnje z drugimi. Nadaljeval je izobraževanja vse do leta 2013, ko je postal tudi inštruktor potapljanja. Zraven vodenja društva, Miha skrbi tudi za pravilno in uspešno izvajanje potapljaških tečajev, prav tako pa organizira tudi privlačna potapljaška potovanja doma in po svetu(Jadransko in Rdeče morje, Azija, Južna Amerika, Islandija, …).
Boštjan Venišnik
Boštjan VenišnikPADI Divemaster
Boštjan že od malih nog ljubi morje in vse kar sodi zraven. V morje ter morske globine se je zaljubil kot mali otrok, saj je večino časa na morju preživel pod vodo in raziskoval podvodni svet. Svojo strast do potapljanja je z leti samo nadgrajeval in tako uspešno zaključil tečaj potapljanja. Vabljeni v moj čarobni svet, kjer bomo skupaj odkrivali lepote morskih globin z veliko dozo smeha, zabave in znanja. Prijetno s koristnim.
 Slavko Gačić
Slavko GačićPADI Rescue diver
Peter Flis
Peter FlisPADI ADVANCE OPEN WATER DIVER
Navdih za potapljanje je dobil pri svojem raziskovalnem načinu življenja in se prijavil v letu 2008 na opravljanje začetnega tečaja potaplanja pod certifikatom CMAS internacionalnega združenja. Ker se morsko dno ne konča in je toliko neodkritega v morski gladini se je odločil za nadaljnevalni tečaj pod okriljem PADI-ja, za pridobitev Advance open water diver. Vsekakor pa si Peter želi dodatnih izkušenj s številnimi potopi in izobraževanji širom sveta, da bo lahko v društvu same postopke in iskušnje delil s člani in poučeval kot inštruktor.