Potek tečaja:

Teoretični del tečaja zajema lastno učenje in predavanja v popoldanskih ali večernih urah 1 dan. Sledi preizkus znanja, ki je sestavljen iz gradiva za začetni potapljaški tečaj OWD in novo osvojenih znanj.

Praktični del tečaja poteka na morju, kandidati pa opravijo 5 potopov in sicer:

Obvezni potopi:

-navigacijski potop, naučijo se tehnik navigacije,

-nočni potop

-globinski potop

Izbirni potopi(katere določi inštruktor po dogovoru):

-naravoslovni potop

-nitrox-s potop

-potop dvigovanja Bremen

-potapljanje s tokom

-več-nivojski potop

-itd…


Zahteve tečaja:

Minimalna starost za tečaj ADVANCED OPEN WATER DIVER je 15 let,

Uspešno opravljen začetni potapljaški tečaj OWD ali Junior OWD,

Določeno število potrjenih potopov (razvidno iz knjižice za beleženje potopov).

Po dogovoru tečaj izvedemo tudi izven določenega termina za skupino najmanj treh tečajnikov.

Tečaj je možno plačati z gotovino ali pa na naš transakcijski račun. V kolikor želite potapljaški tečaj komu podariti, lahko na podlagi poslanih podatkov in prejetega plačila izdelamo in pošljemo darilni bon, ki ga lahko prejemnik izkoristi do konca tekočega koledarskega leta oz. po dogovoru. Cena darilnega bona za potapljaški tečaj ADVANCED OPEN WATER DIVER velja na dan izdaje.

Opis

Zakaj ta potapljaški tečaj opraviti in komu je namenjen?

Ta tečaj potapljanja je namenjen vsem, ki jim 18 metrov globine in potapljanje v podobnih pogojih kot na začetnem potapljaškem tečaju ni dovolj. Namenjen je vsem, ki se želite potapljati globje od 18 metrov, ki se želite potapljati s čolna, potapljati na potopljenih ladjah in drugo.

Na začetnem potapljaškem tečaju ste pridobili znanja, ki vam omogočajo varno potapljanje do globine 18 metrov in v pogojih, ki niso slabši kot na tečaju. Na nadaljevalnem potapljaškem tečaju pa boste pridobili teoretična in praktična znanja iz globinskega potapljanja (potapljanje med 18 in 30 metrov, ki je največja priporočena globina rekreacijskega potapljanja), naučili se boste osnov podvodne orientacije in dodatno naredili še tri  izbirne seznanitvene potope v specifičnih potapljaških okoljih (potapljanje s čolna, potapljanje na razbitinah, nočni potop, večnivojski potop,vaje iz plovnosti…).

Oprema, ki jo tečajnik potrebuje: potapljaški računalnik ali globinomer z uro in tablice + kompletna potapljaška oprema z dodatnim virom zraka (dihalka je obvezen del potapljaške opreme). Potapljaško opremo si je mogoče za potrebe tečaja tudi izposoditi.

Podrobnosti

Minimalna starost: 15let

Opravljen: OWD ali Junior OWD

Določeno število potrjenih potopov

Za podrobnejše informacije in cene tečajev kontaktirajte:

Miha Kovačič

OPEN WATER SCUBA Instructor

PADI no.: 313059

Mail: miha@svetpotapljanj.si

tel.št. 040 899 995