Teoretični del potapljaškega tečaja PADI SCUBA DIVER je sestavljen iz treh modulov (vsebinsko zaključenih delov). Vsak modul obsega samostojno predavanje inštruktorja, popestreno s skicami in demonstracijami ter ponavljanje snovi s preverjanjem znanja.

Praktični del potapljaškega tečaja je razdeljen na dva dela, oziroma dve okolji: plitko in globoko vodo. V plitki vodi se tečajnik nauči osnovnih tehnik potapljanja, ki mu bodo omogočile varno nadaljevanje potapljaškega tečaja v globoki vodi. V globoki vodi se tečajnik seznani z realnimi pogoji potapljanja. Vaje, ki se jih je naučil v plitki vodi, v globoki vodi dodatno utrdi in nadgradi, kar mu omogoča najvišjo stopnjo varnosti pri potapljanju tudi po opravljenem tečaju.

Možen je tudi dogovor, da se teoretični del in vaje v plitki vodi opravi med tednom v Celju, na morju pa se naredi dva potopa v globoki vodi.

Za pridobitev potapljaške kategorije OPEN WATER DIVER, ki omogoča samostojno potapljanje do globine 18 metrov, je potrebno predelati še 2 modula teorije, pisati teoretični test, narediti dodatne vaje v plitki vodi ter 2 dodatna potopa v globoki vodi.  

Zdravniški pregled po standardih PADI ni obvezen – tečajnik izpolni Izjavo o zdravstvenem stanju in odgovornosti). Zdravniški pregled pred pričetkom praktičnega dela je obvezen, v kolikor tečajnik ima ali je prebolel katero izmed bolezni oz. poškodb, ki so naštete v izjavi (npr. bolezni srca in ožilja, epilepsija, poškodbe pljuč in ušes, sladkorna bolezen in podobno).

Kandidat se s prijavo na potapljaški tečaj obvezuje, da bo upošteval navodila inštruktorja potapljanja in Pogoje opravljanja tečaja

Tečaj je možno plačati z gotovino ali pa na naš transakcijski račun. V kolikor želite potapljaški tečaj komu podariti, lahko na podlagi poslanih podatkov in prejetega plačila izdelamo in pošljemo darilni bon, ki ga lahko prejemnik izkoristi do konca tekočega koledarskega leta oz. po dogovoru. Cena darilnega bona za potapljaški tečaj SCUBA DIVER velja na dan izdaje.

Opis

To je v bistvu skrajšan tečaj OPEN WATER DIVER in ga priporočamo le v primeru, da nimate dovolj časa ali možnosti, da bi tečaj OPEN WATER DIVER opravili v celoti.

Znanje, ki ga pridobite na potapljaškem tečaju PADI SCUBA DIVER, vam omogoča varno raziskovanje podvodnega sveta do globine 12 metrov v spremstvu inštruktorja ali voditelja potapljanja. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, vaj in potopov.

Podrobnosti

Kategorija: Open water diver

Za podrobnejše informacije in cene tečajev kontaktirajte:

Miha Kovačič

OPEN WATER SCUBA Instructor

PADI no.: 313059

Mail: miha@svetpotapljanj.si

tel.št. 040 899 995